BIBLIONIA | HOME | LETOPISETUL | DOSARIADA | FORUM
010

Enter subhead content here

…Daca in anii “razboiului rece” principalele focare ale crizelor si varsarilor de sange se concentrau de-a lungul hotarelor politice si ideologice, in prezent aceste focare de tensiune migreaza spre linia de demarcare dintre civilizatii.

…Imediat dupa lichidarea impartirii ideologice a Europei, a renascut dezbinarea ei confesionala in crestinismul occidental pe de o parte si crestinismul oriental (ortodox) si islamul pe de alta.

…Hotarele istorice intre civilizatiile continentului euroasiatic din nou sunt cuprinse astazi de flacarile conflictelor. Aceste conflicte au atins cote maxime de intensitate de-a lungul hotarelor lumii islamice, care se intinde ca o semiluna in spatiul intre Africa de Nord si Asia Centrala. Violenta este prezenta in conflictele musulmanilor pe de o parte cu ortodocsii sarbi si rusi in Balcani si Caucaz, cu evreii in Israel, cu indusii in India, buddistii in Birmania, catolicii in Filipine – pe de alta parte. Hotarele lumii islamice sunt pretutindeni scaldate in sange. 

Enter supporting content here